Vermoeidheid

Moe en/of gestresst

Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met problemen/spanningen op het werk of in de privé sfeer, maar ook als gevolg van overbelasting of slecht slapen door teveel piekeren.

Dit veroorzaakt op fysiek niveau (onbewuste) verkramping, waardoor de energie niet goed kan doorstromen.

Met behulp van energiegeneeskunde kunnen de blokkades worden opgeheven, zodat de energie weer kan stromen.

Overspannen/Burn out

In de huidige tijd wordt vooral een beroep gedaan op het hoofd. Daardoor kan men het contact met het eigen lichaam kwijtraken. Omdat men niet voldoende alert is op de signalen van het lichaam, gaat men over de eigen grenzen, totdat het lichaam is “opgebrand”.

Energiegeneeskunde zorgt ervoor dat men meer “lichaamsbewustzijn krijgt”. Tegelijkertijd worden onbewuste patronen “bewust” zodat herhaling in de toekomst kan worden voorkomen. Daarnaast kunnen ook leefstijlveranderingen het herstel bevorderen.

Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Helaas worden de klachten van CVS vaak niet serieus genomen worden door de artsen,omdat men geen fysiek aanwijsbare oorzaak kan vinden. Patiënten krijgen dan te horen dat het “tussen de oren zit”. Aangetoond is dat CVS vaak begint na een infectie of een periode van uitputting. De vermoeidheid die daaruit ontstaat kan energetische oorzaken hebben, bijvoorbeeld een blokkade in het lichaam en/of psychische oorzaken zoals onbewuste “triggers” of een fysieke oorzaak, zoals “verkeerde” voeding, overbelaste lever etc.

Met behulp van energiegeneeskunde wordt het probleem op meerdere niveau’s aangepakt.

Vermoeidheid en kanker

De behandelingen tegen kanker zijn erg agressief (chemo en bestraling) en invasief (operaties).

Het lichaam heeft vaak jaren nodig om hier van te herstellen en sommigen blijven moe. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Tijdens het behandeltraject is er geen mogelijkheid geweest om naar het lichaam te “luisteren” want dan had men de zware behandelingen niet volgehouden. Ook kan er sprake zijn van bewuste of onbewuste angst voor het terugkomen van de ziekte. Dit veroorzaakt op fysiek niveau (onbewuste) verkramping, waardoor de energie niet goed kan doorstromen.

Met behulp van energiegeneeskunde kunnen de blokkades worden opgeheven, zodat de energie weer kan stromen.


Na behandelingen tegen kanker is ook lymfoedeem een veel voorkomende klacht. Ook daarbij kan mijn behandelwijze uitkomst bieden. Meer over specifieke behandeling van klachten bij lymfoedeem vind je op mijn site lymfoedeem.info.