De behandeling

Vrijstromende energie in en om ons lichaam is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren, zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau.

Indien een blokkade de energiestroom afsluit ontstaan er klachten. Deze blokkades kunnen op verschillende manieren ontstaan: als gevolg van psychische factoren (o.a. bij stress/burn-out) of als gevolg van fysieke factoren zoals een operatie (o.a. bij lymfoedeem) of agressieve medicatie (o.a. chemotherapie en bestraling). Vaak spelen meerdere factoren tegelijk en zijn we ons van sommige blokkades niet bewust.

Met de handen worden de energieblokkades opgespoord en opgeheven (d.m.v. magnetiseren en energetiseren), zodat de energie weer kan stromen. Dit brengt een bewustwordingsproces op gang dat leidt tot heling van lichaam en geest.

Na een fysieke inspanning of een trauma/verwonding heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Maar soms lijkt het of uitrusten totaal geen effect heeft. Hoeveel en hoelang je ook slaapt c.q. rustig aan doet, je blijft moe.

Behalve het geheugen dat zetelt in onze hersenen en waar allerlei informatie wordt opgeslagen, bestaat er ook zoiets als een lichaamsgeheugen. Onvoldoende communicatie tussen lichaam en geest kan een van de oorzaken zijn van de vermoeidheid. Het gebrek aan communicatie is ook vaak onbewust, omdat we nu eenmaal in een tijd leven waarin het “hoofddenken” centraal staat. Als je de signalen van je lichaam niet meer “hoort” gaat het lichaam steeds harder protesteren. De behandeling is er op gericht om het contact tussen lichaam en geest te herstellen, zodat het lichaam de “pijn en vermoeidheid” alsnog los kan laten en de energie weer gaat stromen.

Hoe doe ik dat?

Het consult begint met een uitgebreide intake, gevolgd door een energetische behandeling.

De energieblokkades worden opgespoord en opgeheven, zodat de energie weer kan stromen. Dit brengt een reinigings- en bewustwordingsproces op gang dat leidt tot heling van lichaam en geest.

Dit doe ik met behulp van mijn handen. Daarmee kan ik als het ware de “taal van het lichaam” lezen en zorgen dat er weer contact wordt gemaakt. Tevens haal ik de blokkades weg door te magnetiseren.

Daarnaast gebruik ik onderdelen uit familieopstellingen en geleide visualisaties om meer inzicht te krijgen in gedragspatronen en geef ik indien nodig ademhalingsoefeningen en voedingsadviezen.