Over Erika

Erika

Erika Sarucco

Mijn naam is Erika Sarucco, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, met als specialisatie energiegeneeskunde. Ik ben specialist in de behandeling van lymfoedeem.
Ik werk volgens de Integrative Medicine-visie en ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC.

Daarnaast ben ik algemeen directeur van de Stichting Ter Bevordering van de Integrale Geneeskunde (STIBIG) en onderwijscoördinator en docent van de post-HBO opleiding Integrative Medicine. De STIBIG heeft als doelstelling het vanuit een holistische visie bevorderen van onderwijs in, onderzoek naar en uitoefening van de integrale geneeskunde.

Tevens was ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) van 1988 tot en met 2013.

Eigen ervaring

Ik ben specialist in de behandeling van chronische vermoeidheid en lymfoedeem en ervaringsdeskundige.

In 2007 is bij mij borstkanker is geconstateerd en dat heeft mijn hele leven veranderd; zowel fysiek als psychisch. Ik heb het hele behandelingstraject van de conventionele geneeskunde doorlopen: chemotherapie, amputatie, verwijdering van de okselklieren en radiotherapie.

Tijdens de behandeling ontdekte ik dat ik “over” mijn vermoeidheid heen kon komen door die dingen te doen die mij meer energie opleverden dan kostten. Zo kon mijn “gewone” leven zoveel mogelijk doorgaan en kon ik (gedeeltelijk) blijven werken, sporten en mijn hobby’s uitoefenen. Tevens heb ik mezelf met “energie” behandeld.

Na 11 jaar functioneer ik nog steeds zonder chronische vermoeidheidsklachten en heb intussen velen van hun klachten afgeholpen.

Ik heb door ervaring geleerd dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Door die ervaring door te geven aan mijn cliënten kunnen ze weer zelf de regie over hun leven gaan voeren.


Als je geïnteresseerd bent in specifieke behandeling van klachten bij lymfoedeem, zie dan ook mijn site lymfoedeem.info.